IBF Örebro Ungdom

Referat: Lindome IBK - IBF Örebro Ungdom

Lindome IBK 5 – IBF Örebro ungdom 2
(2-0, 1-0, 2-2)

Jahapp så var äntligen uppehållet över så att man kan få beskåda lite högoktanig innebandy igen. Denna gång fick Lindomes fans ta sig hela vägen till aktiviteten i Mölndal för att heja på sina gröna favoriter. Kallt i hallen, strul med mikrofonen hes speaker och övrigt meck stoppar inte vårt numera vältrimmade sekretariat så matchen kunde blåsas igång på utsatt tid.

Period 1 drog igång i ett lite segare tempo mot vad vi varit vana vid senaste tiden. Kanske är det julmaten som spökar men det känns lite slarvigt ute på plan och tjejerna har problem att spela sig fram till de riktigt heta chanserna mot ett vilt kämpande Örebro. Men hursomhelst så tar Kajsa tag i det hela när hon på helt egen hand fixar 1-0 i den tolfte minuten. Slarv, segt tempo och en nypa nonchalans gör att Örebro får en del chanser men som tur är Klara vaken och räddar alla bollar som skyfflas mot Lindomes kasse. I den sista minuten lyckas Louise göra 2-0 på en passning från Emelie detta kändes riktigt viktigt då motståndarna hade haft ett par vassa chanser strax innan.

Andra perioden är lik den första med stort bollinnehav för Lindome men lite dålig skärpa och ett bortalag som ligger lågt i försvaret och lyckas vara i skottlinjen hela tiden. Lägg till en riktigt duktig målvakt så blir det svårt att få in bollarna i nätet. I mitten av andra får Jonna bollen av Elin och gör en numera klassisk Jonna där hon kliver in i höga slottet och distinkt prickskjuter 3-0 till Lindome. Resten av perioden fortsätter på samma sätt och vi har en 3-0 ledning inför sista akten.

Tredje perioden är den andra lik med segt tempo och ett krigande Örebro. I minut tolv får så Michaela Eriksson bollen av vårt eget försvar och skickar in bollen bakom Klara. Nu blir det nervöst på läktaren och kanske vädrar Örebro mera. Men efter dryga halvminuten fixar så Jenny 4-1 och det känns som ett viktigt mål för de gröna. Strax efter slår så unga fröken Lunman en passning till Michan som förvaltar detta på bästa vis och bombar in bollen fram till 5-1. Efter detta känns matchen avgjord. Örebro får ett tröstmålgenom Tuva Thunell.

Detta var inte den bästa matchen jag sett men tre poäng in på kontot är alltid tre poäng så här klagas det inte. Imorgon kommer Rönnby Västerås serieledare i västra på besök längtar redan.

Vid tangenterna Henrik Malm supporter Libk.